Ungdoms o-leir Egersund 2-4/2-07

 

Første økt Kiellandsmyra fredag kveld.

 

 

Asbjørn Hegdal raskest på nattøkt-trening.

40 av deltakerne ved leiren stilte til start på første treningsøkt fredag kveld.

Utstyrt med hodelykt, kart og kompass dro ungdommene på postjakt i mørket i Kiellandsmyra. De ordinære postflaggene var byttet ut med refleks. Start og mål var lagt til Rundevoll skole.

 

Siden deltakerne på leiren spenner over et stort alders (13-25 år) og erfaringsnivå, var det lagt ut fem forskjellige løyper på fra 1,0 til 1,4 km. Etter å ha fullført en sløyfe, byttet man kart og løp videre på neste. Mange av de yngste hadde aldri før prøvd seg på nattorientering, og her fikk de mulighet til å velge hvor mange sløyfer de ønsket å løpe. Noen valgte også å løpe uten tidtaking.

 

Asbjørn Hegdal var raskest av herrene og veteranen Jorunn Hadland, som også prøvde seg på løypa, var raskere enn de andre damene gjennom mørket. Thomas Hadland fra EOK må også berømmes før å ha fullført alle fem løypene på en meget respektabel tid, til tross for sin unge alder. Da dette var ment som en trening/testøkt i nattløping, ble tidene tatt kun i hele minutter.

 

Arvid Mydland hadde laget 5 flotte sløyfer, og EOK fikk mye skryt for opplegget.

Lørdag skal deltakerne gjennom to økter. En på Eigerøy og en i Haugstadskogen ved Brusand.

 

Resultater fra nattøkt

 

Formiddagsøkt lørdag 3/2-07

 

Tema: Kurveorientering

  

Ungdomsleirens kanskje tøffeste utfordring var formiddagsøkta på Eigerøykartet.

Temaet for økta var kurveorientering, og her kunne deltakerne velge å løpe på kart der samtlige detaljer utenom høydekurvene var fjernet fra kartet, noe som er mulig pga. datadigitaliserte kart. Løperne måtte altså kun fokusere på terrengformasjoner for å finne rett vei. De som ønsket det, hadde også anledning til å løpe etter vanlig kart. I utgangspunktet var det ventet at kun de mest erfarne ville prøve seg på kurveorientering, men det viste seg snart at denne formen for utfordring var svært populært, så arrangørene måtte skaffe flere kart til veie på kort varsel. Det var lagt ut tre forskjellige løyper, hvorav den lengste også kunne velges som kurveorientering. Siden det var løp på ettermiddagen var løypene på Eigerøy laget slik at en hadde mulighet til å kutte ut deler av dem etter eget ønske. Derfor er det vanskelig å gjengi noen resultatliste, men raskest på hele kurveorienteringsløypa var Erik Lima fra Ganddal, med 67 minutter. I mellomløypa var det Kris Emil Hadland fra EOK som orienterte best på 56 minutter og kortløypa ble vunnet av Erlend Ronæss Melleby fra Vaulen OK på 44 minutter.

 

Tredje økt: Lørdag kl 1400 Vinterkarusell i Haugstadskogen

Lørdag ettermiddag var det klart for o-løp i Haugstadskogen.
Dette var et kombinert vinterkaruselløp for EOK og tredje økt for ungdomsleiren.
Totalt stillte 54 deltakere til start i den lille skogen på Jæren. Det ble konkurrert i
fire forskjellige løyper, og disse gikk på kryss og tvers gjennom skogen, så deltakerne måtte
ha full konsentrasjon hele tiden. I den tette skogen var det om å gjøre å finne de rette små lysningene det var mulig å komme gjennom. De som bommet på dette ble hardt straffet tidsmessig. I nybegynnerløypa var det Marit Bang fra Vaulen som var raskest. Kortløypa ble vunnet av Erlend Ronæss Melleby, også fra Vaulen, mellomløypa ble vunnet av Simen Aamodt fra Sandnes og i langløypa var det Fredrik Sandal som orienterte best og raskest.
Jan og Henny Reinhold hadde lagt flotte krevende løyper som de fikk mye ros for.

Vannbassengene søndag 4/2-07

Veivalgsøkt.

Avslutningsvis på ungdomsleiren var det lagt opp til løp i Vannbassengene med veivalg som tema. Her var løypene tegnet med henblikk på å få så mange logiske veivalg mellom postene som mulig, slik at løperne måtte konsentrere seg om å finne det de mente var raskest.
Det viste seg at tidligere jr. landslagstrener Frode Balchen fra Oddersjå kunne sine ting og hadde konstruert en langløype som gav mange veivalgsmuligheter mellom postene. Dette førte også til at det ble mange heftige diskusjoner og sammenligning av strekktider.
Raskest i kortløypa denne gangen var Kris Emil Hadland fra EOK på 34.33 og i langløypa var det Andreas Erikson fra Haugesund på tiden 55.46 som fant de raskeste veivalgene. 45 løpere stilte til start, og enkelte av de ivrigste løp også kortløypa etter å ha fullført langsløypa

 

Andre løp
Etter fire harde økter fra fredag kveld til søndag formiddag var det en sliten, men tilfreds gjeng som vendte nesene hjemover kl.14 på søndag.
EOK vil takke alle de fremmøtte for deltagelsen og håper dere var fornøyd med opplegget.

Vil også benytte anledningen til å takke alle medlemmene i EOK som velvillig stilte opp i forbindelse med arrangementet, og lederne for de forskjellige klubbene for et godt samarbeid

Per Ingar