• Er du glad i turer i skog og mark ?

 • Liker du trim uten tidspress ?

 • Vil du bli bedre kjent på hjemstedet ?

 • Liker du mosjon som skjerper tankene ?

Svarer du positivt på et eller flere av disse spørsmålene er turorientering noe for deg. Turorientering er en enkel og billig trimform for hele familien med naturen som idrettsarena. Ved hjelp av kart og kompass skal man i løpet av sesongen finne poster som er plassert ved tydelige terrengdetaljer som steiner, koller, myrer osv. Turorientering er en moderne form for skattejakt der det gjelder å finne flest mulig poster i løpet av sesongen.

I turorienteringskonvolutten finner du kart med alle postene inntegnet. Det finnes også et kontrollkort hvor du noterer koden på posten du har besøkt, og generell informasjon om tur-o.

Norges orienteringsforbund har samlet all informasjon om turorientering i hele landet under en felles portal – www.turorientering.no – her kan du finne opplysninger om hvor det arrangeres, hvem som er arrangør, hvilke kart som brukes og flere andre opplysninger om turorientering.


Gulloversikt

Her finnes en oversikt over hvem som har gått til gull og hvor mange ganger. De som ønsker det kan bestille oppnådd plakett ved å ta kontakt.

Se oversikten

Oversikt over oppnåelige premier, merker og plaketter

1 merke og 1 diplom er inkludert i konvoluttens kostnad

ekstra merker/diplomer til f.eks familiemedlemmer kan kjøpes

100 – 199 poeng Bronsemerke
200 – 299 poeng Sølvmerke
300 poeng eller mer Gullmerke
Innsendt klippefelt Diplom (under 12 år)
Oppnådd gullmerke over flere sesonger gir rett til å kjøpe plakett etter følgende tabell:

 

5 år Bronseplakett m/trefot
10 år Sølvplakett m/trefot
15 år Gullplakett m/trefot
20 år 20 års plakett m/trefot
25 år 25 års plakett m/trefot
30 år 30 års plakett m/trefot
35 år 35 års plakett m/trefot
40 år 40 års plakett m/trefot

Sesongen 2017

Det vil også i år bli mulig å laste ned kart pakken (Postjaktå) på turorientering.no . Betaling skjer ved bruk av kredittkort. Hvis noen ønsker å bare laste ned en eller flere av turene er det også mulig ved bruk av samme betalings måte. Se prisoversikt nederst på siden.

 • Registrering via internett

Ved å klikke på denne lenken kan du benytte deg av internett for registrering.

Etter endt sesong kan du sende inn eget skjema for merker/diplomer/plaketter. Skjemaet  lastes ned herfra . Returneres i utfylt stand til denne adressen –  eller skrives ut og sendes i posten.

Dersom du ikke har registrert kodene på internett må du legge ved utfylt poengskjema med koder som du finner i turorienteringskonvolutten.

  • Kart som brukes i 2017:

  Vagleskogen – 2-delt sesong

  Populært turområde med mange stier og lysløype. Lettgått og oversiktlig terreng. Her kan du trygt la barna få utfolde seg og prøve å finne postene på egen hånd, eller lage ditt eget o-løp om du ønsker det.

  Øksnevadskogen nord – 2-delt sesong

  Kartet har skogsområde på begge sider av fv 44. Ett som ligger ved Figgjoelva ett som ligger ved  Øksnevad VGS. Begge områdene er lettgåtte og har rikelig med fine stier.

  Bogafjell

  Et frodig og lett tilgjengelig skogsområde med mange fine stier, som egner seg for turer hele året. På grunn av hogst så har postene blitt plassert hovedsaklig utenom de områdene som er mest belastet av hogst.

  Neseskogen

  Lite skogsområde i skråli på sørsiden av Edlandsvatnet på Ålgård. Noen få stier og ellers variert bunn. Enkelte utfordringer må påregnes.

  Vigreskogen

  Lite skogsområde sør for Bryne og vest for Nærbø. Lettgått og flatt terreng med noe tett skog. Parkeringsplass på høyre side av Skjerpeveien ved skogen.

  O-løpstrening/ Barnevennlig terreng

  I Vagleskogen er det plassert poster med klippetenger og kartet er påtrykt rubrikker for klipp med disse tengene. Ved innsending av klippefeltet på kartet vil barn under 12 år få tilsendt diplom.

  Salg av kartpakker

  Turorienteringspakken vil hele sesongen være utlagt for salg i sportsforretninger i Sandnes og omegn:  Hetland Sport Sandnes, Intersport MAXI, Intersport Kvadrat, MX Sport Kvadrat, Intersport M44 Bryne, Magneten Sport Ålgård, MIX Berge Hatteland Klepp, Sport 1 Sola, Kiwi Hoveveien og Stavanger Turistforening informasjonssenter i Stavanger.

  Kartpakken kan også bestilles her og vi sender den pr. post.

  Priser:

  Kartpakken

  250,- når den kjøpes fra utsalgssteder

  Selvprint

  175,- når du laster ned og skriver ut selv

  Enkelt-turer

  45,- for enkelt-turer som lastes ned og skrives ut selv

  Pr. post

  280,- når den skal sendes i posten. (inkl. porto)